HDG verwarmingssystemen 

Er komen alsmaar meer duurzame oplossingen op de markt omtrent verwarmingssystemen. Efficiënte kacheltechnologieën op hout, zijn dan ook steeds vaker terug te vinden in woningen en bedrijven. Met een houtketel van het Duitse merk HDG is het mogelijk om een grote ruimte te voorzien van warmte op duurzame wijze. Naast dat het HDG verwarmingssysteem milieuvriendelijk is, vereist hij ook amper onderhoud. Bij Installatiebedrijf Vleeshouwers werken wij graag met innovatieve manieren op het gebied van verwarmen. Zo kunnen we samen met u het milieu een handje helpen. 

De werking van een duurzame ketel

Verwarmen kan op diverse manieren, bijvoorbeeld met gas of een waterpomp. Maar verwarmen kan ook een stuk duurzamer, zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Een modern zuinig verwarmingssysteem is de HDG kachel, deze kan door middel van hout een ruimte volledig verwarmen. Het houtbrand materiaal wat kan worden gebruikt is er in allerlei soorten varianten. Denk aan houtsnippers, spanen, pellets en briketten. Kortom: een ecologische oplossing.  

Brandstof soorten

De voordelen van HDG verwarmingssysteem 

Om warmte op te wekken via een natuurproduct bespaart u niet alleen het milieu, maar dalen uw energiekosten ook. En hoe gemakkelijk is het om energie te krijgen van een natuurproduct wat steeds weer opnieuw groeit? Hier kan zowel de mens als het milieu van profiteren, aangezien door het HDG verwarmingssysteem de co2 uitstoot in balans blijft. Echter zijn niet alleen de milieuvoordelen doorslaggevend, maar ook het financiële plaatje. De prijzen van het hout zijn namelijk erg gunstig.

Waarom kiezen voor een bio-kachel

HDG. Iets voor u? 

Het is misschien lastig om te beslissen of een HDG verwarmingssysteem iets is voor u. Toch wordt de kracht van een houtgestookte CV ketel vaak onderschat. Vele vragen zich af of de kachel wel voldoende warmte verspreid of als het veiligheid waarborgt. Bij Vleeshouwers Installatiebedrijf willen wij deze vragen graag voor u beantwoorden.
Hierover kunt u ons altijf telefonisch bereiken op 0031 (0)495-586949 of stuur on een mail via ons contactformulier.
Wij zijn namelijk goed op de hoogte van de productlijn van HDG verwarmingssystemen en de mogelijkheden met betrekking tot deze kachel. Eén ding is zeker: de voordelen van HDG wegen enorm af tegen de nadelen. 

Kijk op de website van bioenergieopmaat.nl voor een uitgebreide informatie over HDG ketels.