Houtgestookte CV Ketel voor een duurzame oplossing!

Installatiebedrijf Vleeshouwers is leverancier en specialist van hout gestookte cv ketels en dealer van de merken Fröling en HDG. Bent u opzoek naar een dergelijke ketel, neem dan contact met ons op.

Een houtgestookte cv-ketel is een erg milieuvriendelijk product. Doordat er hout wordt gebruikt als brandstof komt er niet zoveel CO2 vrij als bij een gewone cv-ketel op aardgas. Er komt tijdens de productie net zoveel CO2 vrij als dat de boom heeft opgenomen tijdens zijn groei. Er wordt dus net zoveel vrijgegeven als dat er ooit is opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het CO2 niveau in balans blijft. Er zijn twee generaties van cv-ketels die op hout werken. Zo heeft u de keuze uit de traditionele houtgestookte cv-ketels en de nieuwste generatie van houtgestookte cv-ketels; de vergassingsketels.

Traditionele houtgestookte cv ketels

Een houtgestookte cv-ketel kan ervoor zorgen dat het gehele huis verwarmd wordt. Ook zorgt de ketel ervoor dat het hele huis wordt voorzien van warm water. Deze energie haalt de ketel uit het verbranden van houtblokken. Het rendement van de ketels van Fröling en HDG kan oplopen tot meer dan 100 procent wat uniek is voor stukhoutketels.. Bij het aanschaffen van een traditionele houtketel is het aanbevolen om een buffervat te plaatsen, zodat er een optimale veiligheid gegarandeerd kan worden. �

De vergassingsketel

In een vergassingsketel wordt het hout op een zeer hoge temperatuur gebracht. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat er vanuit het gebruikte hout gassen vrijkomen. Deze worden vervolgens in een aparte kamer in de ketel verbrand. De hitte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt om de energie op te wekken. Het rendement van een vergassingsketel is ten opzichte van een traditioneel cv-ketel een stuk hoger. Hier staat wel tegenover dat de aanschafprijs hoger is.

Contact?

Heeft u interesse in een houtgestookte CV ketel of is iets niet geheel duidelijk, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie over de Fröling stukhoutketels kunt u vinden via onderstaande link.

https://vleeshouwers.dealer-site.nl/

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken