Op zoek naar een warmtepomp?

Installatiebedrijf Vleeshouwers is specialist in warmtepompen. Bent u op zoek naar een energiezuinige warmtepomp, neem dan contact met ons op. Wij bieden dergelijke verwarmingssystemen aan en ook verzorgen zijn desgewenst de montage en het onderhoud.

Een warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte uit de lucht, het water of de grond gebruikt kan worden om het huis mee te verwarmen. De werking van een warmtepomp is redelijk complex. Wanneer een gas of vloeistof onder hoge druk wordt samengeperst, zal de temperatuur van dit gas of deze vloeistof stijgen. In een warmtepomp wordt dit gedaan door middel van een compressor. Hierdoor kan een huis verwarmd worden. Het tegenovergestelde is trouwens ook mogelijk, denk dan richting een airco of climate control functie. Als de druk verlaagt wordt, dan zal het gas of de vloeistof warmte opnemen, waardoor de ruimte koeler wordt. Om de warmte uit de omgeving te verwarmen of te bekoelen, zit er een warmtewisselaar in een warmtepomp.

Verschillende typen warmtepompen

Er zijn diverse soorten warmtepompen. Zo is er de ventilatielucht/water warmtepomp. Deze is zeer geschikt als u uw woning en het stromende water wilt kunnen verwarmen. Deze warmtepomp ventileert het gebouw en onttrekt de energie uit de warme lucht. Deze warmte wordt gebruikt om het water op te warmen en dient als brandstof voor een centraal verwarmingssysteem.

Als tweede is er de water/water warmtepomp. Hierbij wordt er warmte uit de oppervlaktelaag, ondergrond of water van een meer in de buurt opgehaald.

Als laatste is er nog de lucht/water warmtepomp. Deze pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht. Deze pompen worden op het verwarmingssysteem van het gebouw aangesloten, waardoor er zowel warmte als warm tapwater wordt geproduceerd.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp heeft diverse voordelen ten opzichte van een CV-ketel. Eén van de belangrijkste voordelen is dat het energieverbruik met 40% omlaag gaat. U hoeft zo dus een stuk minder te betalen, dan als u alleen een gewone cv-ketel hebt. Een ander groot voordeel is dat de CO2 uitstoot gereduceerd wordt.

Vragen of advies?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben of advies willen. Neem dan contact met ons op.

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken