Pelletketel

Wilt u uw bestaande woning of bedrijfspand verduurzamen? Denk dan eens na over een pellet cv. Een Pellet cv is hét alternatief voor de gasgestookte cv-ketel in bestaande woningen of bedrijfspanden. Een pellet-cv kan namelijk hoge temperaturen leveren waardoor hoge isolatiewaardes en lage temperatuur verwarming niet noodzakelijk zijn.

Hoe werkt een pelletketel?

Een pelletketel is een volwaardige vervanger van een gas gestookte cv-ketel en verwarmt op basis van houtpellets in plaats van gas. In de ketel zit een kleine opslag voor pellets en naast de ketel dient een externe opslag voor de pellets geplaatst te worden. Voor deze opslag kun je kiezen uit een pelletcube met een inhoud van 330 of 500 kilo of voor een silo waar tot 7,4 ton pellets in kan. Vanuit de opslag worden de pellets door middel van een vijzel of vacuümsysteem naar de ketel getransporteerd waarin ze worden verbrand.
Naast de brandkamer zit een warmtewisselaar met water. Dit water wordt door de verbranding van de pellets warm en stroomt naar een buffervat. Het water in het buffervat wordt hierdoor warm en met dit warme water wordt de centrale verwarming of vloerverwarming gevoed.
Het is mogelijk dat het buffervat ook zorgt voor warm tapwater. Hiervoor wordt er een wisselaar in het buffervat geplaatst. Door de spiraalvormige wisselaar stroomt leidingwater. Deze wisselaar is omringd met het warme water in het buffervat en wordt op deze manier verwarmt.

Voordelen pelletketel

  • Warm tapwater & verwarming
  • Geschikt voor hoge en lage temperatuur verwarming
  • Hoge isolatiewaarde niet noodzakelijk
  • Voordeliger dan gas

Soorten pelletketels

Pelletketels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoering. Het verschil zit in het vermogen, de afmeting, de kwaliteit en het gebruiksgemak. Het is ons doel om onze klanten te alle tijde een zo goed mogelijke, duurzame, en gebruiksvriendelijke oplossing aan te bieden. Om deze reden leveren wij pelletketels van het innovatieve Oostenrijkse merk Fröling.

Meer informatie over de Fröling pelletketes kunt u vinden via onderstaande link.
https://vleeshouwers.dealer-site.nl/

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken