CV onderhoud aan uw ketel?

Onze servicemonteurs komen bij u op locatie als het gaat om onderhoud. Onderhoud is nodig om de ketel zo goed en tevens lang mogelijk te laten functioneren. Bent u opzoek naar een onderhoudsbedrijf dan bent u bij ons aan het juiste adres.  

Een cv-ketel zorgt ervoor dat er warmte door de centrale verwarming stroomt. Ook zorgt de cv-ketel ervoor dat er warm water uit de kranen stroomt, zodra hierom gevraagd wordt. Een centrale verwarming werkt op aardgas. Het is dus belangrijk dat er een goede gasaansluiting aan de cv-ketel gekoppeld is. Andere belangrijke onderdelen die ervoor zorgen dat een cv-ketel optimaal werkt, zijn een warmtewisselaar en een brander. De brander verhit het water dat door de ketel stroomt, dit water stroomt dan verder door de buizen, waardoor het huis verwarmd wordt. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte van het ene medium (gas of vloeistof) naar het andere wordt overgebracht. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat er kan worden bespaard op de energiekosten. Bij het uitkiezen van een cv-ketel, kan er gekozen worden uit twee verschillende ketels. Dit zijn de VR-ketel en de HR-ketel. De VR in VR-ketel staat voor verbeterd rendement, terwijl de HR voor hoog rendement staat. Als er minimaal 83 % van alle energie in nuttige warmte wordt omgezet, spreken we van een verbeterd rendement. Als er vanaf 90% van alle energie in nuttige warmte wordt omgezet, spreken we van een hoger rendement.

Periodiek onderhoud

Zoals hierboven beschreven staat, is een cv-ketel belangrijk om de warmte in een huis te krijgen en te behouden. Daarom is het van belang dat de cv-ketel niet kapot gaat en periodiek onderhouden wordt. Aangezien een CV ketel bestaat uit diverse complexe onderderlen, is de kans aanwezig dat deze bij niet tijdig onderhoud onderhevig worden aan slijtage. Als u uw cv-ketel pas laat repareren zodra hij defect is, kan dit veel geld kosten. Om dit te voorkomen kunt u ervoor kiezen om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Dit houdt in dat wij periodiek een kijkje komen nemen naar uw cv-ketel, zodat eventuele gebreken op tijd kunnen worden geconstateerd. Dit is niet alleen voordelig voor de kosten, maar ook voor uw gezondheid en de effectiviteit van de CV ketel. Een kapotte cv-ketel kan namelijk schadelijke stoffen uitstoten.

Contact?

Bent u opzoek naar een bedrijf wat voor u het CV onderhoud verzorgt, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken