Een CV ketel voor warm water

Wij zijn leverancier van cv ketels en verzorgen ook de gehele montage alsmede het CV onderhoud aan de ketel. Bent u op zoek naar een nieuwe ketel of bent u op zoek naar een onderhoudsbedrijf? Neem dan contact met ons op.

Een cv ketel wordt gebruikt om warm water te maken, die door de buizen van de centrale verwarming loopt en ervoor zorgt dat er warm water uit de kraan stroomt. De cv ketel werkt op aardgas en een brander zorgt ervoor dat het water verwarmd wordt. De circulatiepomp zorgt er hierna voor dat het warme water door de buizen wordt gepompt. De verbrande gassen die hierbij vrijkomen worden via een rookafvoerkanaal afgevoerd. De regeling van de warmtevoorziening wordt door de thermostaat verzorgd.

U kunt kiezen uit twee verschillende soorten verwarmingsketels, dit zijn de solo-ketel en de combi-ketel.

Solo-ketel

Een solo-ketel zorgt ervoor dat er warm water door de buizen van de centrale verwarming loopt. Dit wordt ook wel een conventionele ketel genoemd. Met alleen een solo-ketel krijgt u dus geen warm water uit de kraan. Daarom moet u er nog een aparte boiler bij aanschaffen. De inhoud van deze boiler bepaalt hoeveel en hoelang er warm water uit de kraan stroomt. Als u een solo-ketel wilt aanschaffen, kunt u kiezen uit een VR-ketel en een HR-ketel. De HR-ketel heeft een beter rendement en is hierdoor een betere keuze. Het is echter niet altijd mogelijk om deze te plaatsen, dit hangt af van de luchtafvoer of de schoorsteen die in het huis beschikbaar is.

Combi-ketel

Naast de solo-ketel is het ook mogelijk om een combi-ketel aan te schaffen. De naam verraadt al dat er zowel warm water door de centrale verwarmingsbuizen loopt als door de kranen stroomt. Bij een combi-ketel is dus geen aparte boiler nodig, aangezien deze al in de ketel is ingebouwd. Bij de Combi-ketel kunt u ook weer een keuze maken tussen een VR-ketel en een HR-ketel, dit hangt ook weer af van de luchtafvoer of schoorsteen die in het huis beschikbaar is.

Tevens kunnen wij u ook een houtgestookte cv ketel aanbieden.

Contact

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen.

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken