Zonneboiler, een hoger rendement voor verwarmen

Verwarmen doormiddel van een zonneboiler met zonnecollectoren wordt steeds populairder. Dit alles heeft te maken met het rendement en de bijbehorende kosten, welke in verhouding relatief laag uitvallen. Heeft u interesse in een zonneboiler of wenst u advies, dan kunt u ons te allen tijde bellen of een email sturen.

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan het milieu. Veel mensen en bedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van milieuvriendelijke technieken. Eén van deze technieken is de zonneboiler. Hiermee kunt u elektriciteit opwekken met behulp van zonne-energie. Installatiebedrijf Vleeshouwers biedt u deze zonneboilers aan. Hieronder ziet u hoe een zonneboiler werkt en welke drie typen zonneboilers te verkrijgen zijn.

De werking van een zonneboiler

Een zonneboiler werkt op zonne-energie. Om deze zonne-energie op te vangen, kunnen er diverse collectoren op het dak worden geplaatst. De zonnecollector zet deze energie om in warmte. Deze warmte wordt via een vloeistof doorgegeven naar het voorraadvat. In dit voorraadvat kan het water net zo heet worden als het water dat in een gewone warmwaterboiler zit. Het is echter mogelijk dat de zon niet voldoende warmte kan brengen. Vandaar dat een zonneboiler vaak wordt aangesloten op een gewoon warmwatertoestel, die het water zo nodig opwarmt. Deze springt alleen aan als het nodig is.

De 3 typen zonneboilers

Zoals reeds aangegeven zijn er drie verschillende zonneboilers. Als eerste is er de standaard zonneboiler. In de standaard zonneboiler wordt het water in een gesloten circuit rondgepompt. Deze zonneboiler heeft een naverwarmer nodig.

Compacte zonneboiler

Als tweede kan er gekozen worden voor de compacte zonneboiler. De compacte zonneboiler heeft geen apart voorraadvat nodig, aangezien het warme water in de collector op het dak wordt bewaard. Ook bij deze boiler is er een naverwarmer nodig.

CV Zonneboiler

Als laatste kan er nog gekozen worden voor de cv-zonneboiler. Hierbij zorgt de cv-ketel ervoor dat het water in het voorraadvat altijd op de gewenste temperatuur wordt gehouden. Bij deze cv-zonneboiler is het voorraadvat extra groot, wat betekent dat u op meerdere punten tegelijkertijd warm water kunt tappen.

Vragen?

Bovenstaande systemen leveren en monteren wij bij zowel particulieren als bedrijven. Heeft u interesse in een zonneboilerinstallatie, zijn er vragen of wenst u advies neem dan gerust contact met ons op.

 

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken