Wat is een pelletkachel

Op dit moment zijn pelletkachels een van de meest efficiënte en duurzame manieren om een ruimte in uw huis of bedrijf te verwarmen. Een pelletkachel is iets anders dan een houtgestookte cv-ketel of een open haard, ook al heeft het wel enkele overeenkomsten. Deze kachel heeft als brandstof namelijk pellets. Pellets zijn gestandaardiseerde houtbrokjes die uit zaagsel zijn geperst. Dit zaagsel is afkomstig uit de bosbouw en de houtindustrie. De kwaliteit van de pellets is erg belangrijk, aangezien deze anders schadelijke stoffen kunnen uitstoten. Vandaar dat alle pellets goed worden gecontroleerd voordat ze gekocht kunnen worden. Het betreft een energiezuinige en duurzame manier van verwarmen.

Voordelen van een palletkachel

Een pelletkachel heeft veel voordelen ten opzichte van een ander verwarmingssysteem. Het grootste voordeel is toch wel dat u ongeveer 50% op uw gasrekening kunt besparen en het rendementsniveau kan oplopen tot wel 95%. Een ander voordeel is dat de temperatuur programmeerbaar is via de ingebouwde thermostaat. Een pelletkachel geeft maar 0,5% as, dit kan wellicht nog gebruikt worden als meststof. Een ander groot voordeel is dat een pelletkachel geen schadelijke stoffen uitstoot en dat de CO2 tevens neutraal blijft. Het is dus een erg milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Verschil tussen pelletkachel en een pelletketel

Een pelletkachel en pelletketel zijn niet hetzelfde. Een pelletkachel gebruikt u namelijk om één ruimte te verwarmen. Een dergelijke kachel kunt u dus prima in uw woonkamer of studeerkamer plaatsen. Een pelletketel pakt het op grotere schaal aan. Dit is namelijk een volwaardige vervanging voor een CV ketel en warmtepomp. Het is zelfs mogelijk om volledig gasloos te worden wanneer u op inductie kookt. 

Een pelletketel is duurder dan een pelletkachel, maar dat is ook logisch aangezien de ketel het héle huis verwarmt, en niet slechts één ruimte. De ketel heeft daardoor ook veel meer voordelen dan een pelletkachel. De ketel is milieubewust, heeft een hoog rendement en beschikt over een zelfreinigend systeem dat nauwelijks onderhoud vereist. 

Kortom: met een pelletketel kunt u gasloos door het leven, bent u zelfvoorzienend en tevens energiezuinig.

Vragen of advies?

Wenst u meer informatie, persoonlijke advies en/of een vrijblijvende offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze pagina's over pelletketels en houtpelletketels.

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken