HR-ketel specialist Vleeshouwers

Welkom bij de HR-ketel specialist van Limburg. Bent u van plan om een nieuwe HR-ketel te kopen of heeft u onderhoud nodig, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u goed adviseren met betrekking tot de aanschaf van een ketel of het onderhoud ervan.

Een HR-ketel is een verwarmingsketel die werkt op aardgas. De letters HR staan voor Hoogrendement, wat ook meteen het verschil tussen de gewone CV-ketel en de HR-ketel aanduidt. De HR-ketel heeft een hoger rendement dan andere ketels doordat er relatief meer gas wordt omgezet in warmte. Dit verklaart ook meteen het feit dat een HR-ketel een stuk energiezuiniger is dan een traditionele CV-ketel.

Een rendement van meer dan 100 procent!

Een HR-ketel kan een rendement halen van wel meer dan 100 procent. Deze uitzonderlijke prestatie behalen ze door het feit dat de ketel de verbrandingsgassen, die normaal gesproken direct de schoorsteen verlaten, hergebruiken. Doordat deze gassen afkoelen, ontstaat er waterdamp waar de HR-ketel vervolgens weer warme uithaalt. Op deze manier kunnen de ketels een extra rendement van 4 tot ruim 7 procent behalen. Hoeveel rendement een HR-ketel precies haalt, kunt u van tevoren bekijken door het gaskeurlabel. Een ketel met het label HR 107 haalt vanzelfsprekend een rendement van 107 procent. De andere labels waar u uit kunt kiezen zijn HR 104 en HR 100.

Profiteer optimaal door rekening te houden met uw situatie

Bovenstaande alinea maakt duidelijk dat er meerdere soorten HR-ketels zijn. Het lijkt nu natuurlijk vanzelfsprekend om een HR-ketel met een rendement van 107 procent aan te schaffen, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Een hogere rendement vraagt vaak ook om een hogere aanschafprijs. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de huidige woonsituatie. Voor een klein huis met kleine kamers en een goede isolatie is een HR-ketel van 100 vaak al voldoende. Als u niet zeker van uw zaak bent, kunt u altijd advies vragen aan Installatiebedrijf Vleeshouwers.

Contact opnemen?

Heeft u een vraag over een HR-ketel of wilt u er een kopen, neem dan contact met ons op. Wij zijn de nummer één specialist in ketels en verwarmingsinstallaties.

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken