Houtgestookte CV Ketel voor een duurzame oplossing!

Installatiebedrijf Vleeshouwers is leverancier en specialist van houtgestookte cv ketels. Bent u opzoek naar een dergelijke ketel, neem dan contact met ons op.

Een houtgestookte cv-ketel is een erg milieuvriendelijk product. Doordat er hout wordt gebruikt als brandstof komt er niet zoveel CO2 vrij als bij een gewone cv-ketel op aardgas. Er komt tijdens de productie net zoveel CO2 vrij als dat de boom heeft opgenomen tijdens zijn groei. Er wordt dus net zoveel vrijgegeven als dat er ooit is opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het CO2 niveau in balans blijft. Er zijn twee generaties van cv-ketels die op hout werken. Zo heeft u de keuze uit de traditionele houtgestookte cv-ketels en de nieuwste generatie van houtgestookte cv-ketels; de vergassingsketels.

Traditionele houtgestookte cv ketels

Een houtgestookte cv-ketel kan ervoor zorgen dat het gehele huis verwarmd wordt. Ook zorgt de ketel ervoor dat het hele huis wordt voorzien van warm water. Deze energie haalt de ketel uit het verbranden van houtblokken. Het rendement van deze ketels is ongeveer 80%, dit hangt af van het soort hout dat gebruikt wordt. Bij het aanschaffen van een traditionele houtketel is het aanbevolen om een buffervat te plaatsen, zodat er een optimale veiligheid gegarandeerd kan worden.  

De vergassingsketel

In een vergassingsketel wordt het hout op een zeer hoge temperatuur gebracht. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat er vanuit het gebruikte hout gassen vrijkomen. Deze worden vervolgens in een aparte kamer in de ketel verbrand. De hitte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt om de energie op te wekken. Het rendement van een vergassingsketel is ten opzichte van een traditioneel cv-ketel een stuk hoger. Hier staat wel tegenover dat de aanschafprijs hoger is.

Contact?

Heeft u interesse in een houtgestookte CV ketel of is iets niet geheel duidelijk, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken