Aanleg en onderhoud van Gas installaties

Gas is nog steeds een veelgebruikte grondstof in veel woningen. Zo wordt gas nog vaak gebruikt voor de cv ketel, luchtverwarmers, heaters, fornuizen en haarden. Ondanks de vele andere alternatieven, die een stuk milieuvriendelijker zijn, kiest men er nog veelal voor om gebruik te maken van deze grondstof. De manier van aansluiten en het leggen van de leidingen door het huis, is vaak nog een complexe klus, die uitgevoerd dient te worden door een ervaren installateur zoals Installatiebedrijf Vleeshouwers.

Veiligheid staat voorop

Gas kan een erg gevaarlijke stof zijn, vooral als het in aanraking komt met vuur. Het is daarom van belang dat deze gasaansluiting wordt aangelegd door een erkende installateur die hierin gespecialiseerd is. Als een gasinstallatie niet goed is uitgevoerd, kan dit rampzalige consequenties hebben. Zo is er een grote kans op brand, explosiegevaar of koolmonoxidevergiftiging. De aanleg van een gasinstallatie moet dus goed worden uitgevoerd, de leidingen dienen 100 procent betrouwbaar te zijn en de hoeveelheden gas moeten goed zijn afgestemd.

Installatie volgens de NEN norm

Aangezien gas een erg gevaarlijke stof is, dienen de gasinstallaties volgens een bepaalde norm uitgevoerd te worden. Eén van de belangrijkste normen omtrent gas is de NEN 1078:2004. Bij deze norm is de Nederlandse praktijkrichtlijn de NR 3378 gepubliceerd. Deze geeft bepaalde voorbeelden en aanwijzingen op welke manier een gasinstallatie kan voldoen aan de voorschriften. Een gecertificeerde gasinstallateur behoort deze voorschriften te kennen en toe te kunnen passen. Op deze manier is de veiligheid van de gasinstallatie gegarandeerd en hoeft u niet bang te zijn voor eventuele nare consequenties.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken