Pelletketels

Wellicht bent u er al bekend mee, misschien nog niet. Pelletketels zijn al een tijdje op de markt maar hun echte doorbraak moet nog plaatsvinden. Ze worden wel al steeds populairder, met name vanwege het extreem hoge rendement (van 97%!).

De mogelijkheden van een pellet ketel zijn enorm. U kunt een pelletketel in de woonkamer plaatsen als sfeerverwarming, maar hij kan ook gebruikt worden als alternatief of als aanvulling van uw cv-ketel. Het is dus mogelijk om de volledige centrale verwarming te laten werken op de pelletkachel. Installatiebedrijf Vleeshouwers plaatst uw pelletketel waar u wenst!

Hoe werkt een pelletketel?

Een pelletketel is een geprogrammeerde kachel voorzien van een thermostaat, timer en afstandsbediening. De kachel zorgt zelf voor de juiste dosering van CO2-neutrale brandstof. Hiervoor worden houtsnippers en houtstaafjes gebruikt en met water of warme lucht wordt de warmte verspreid. De kachel is heel duurzaam en kan dagenlange verwarming verzorgen, zonder dat de ketel tussendoor moet worden bijgevuld.

Waarom een pellet ketel? De voordelen

Wanneer u overweegt een pelletkachel te laten plaatsen, dan bent u natuurlijk geïnteresseerd in de voordelen die deze voor u kan opleveren. Zoals gezegd heeft de ketel een hoog rendement en is hij milieuvriendelijk vanwege een CO2-neutrale uitstoot. Daarnaast kunt u met een pellet ketel wel 40 tot 50% op de stookkosten besparen, terwijl u wel van het gemak van een automatische cv ketel geniet.

Er zijn veel verschillende typen pelletketels verkrijgbaar. Wilt u weten welk type pellet ketel u nodig heeft, en wilt u dat een ervaren monteur deze bij u komt installeren? Neem dan contact met ons op (zowel bedrijven als particulieren):

Installatiebedrijf Vleeshouwers

Tel: 0495-586949

E-mail: info@installatiebedrijfvleeshouwers.nl

Of via het contactformulier.

AAA Quick Housing Solutions

Vleeshouwers Installatiebedrijf is een onderdeel van AAA Quick Housing Solutions

BTW: NL00462 68 36 B67
KVK: 88567672
Waarom ons?
  • Duurzame oplossingen
  • Betrouwbare service
  • Gediplomeerde monteurs
  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
Bekend van RTL7
Onze merken